3 turas / Kov 13 , Marijampolė
4 turas / Kov 16 , Telšiai
4 turas / Kov 16 , Panevėžys
4 turas / Kov 17 , Vilnius
4 turas / Kov 17 , Šiauliai
4 turas / Kov 17 , Vilnius
Tiesiogiai 5 turas / Kov 29 19:00 , Gargždai
Tiesiogiai 5 turas / Kov 30 15:00 , Kaunas
Tiesiogiai 5 turas / Kov 30 17:00 , Šiauliai
Tiesiogiai 5 turas / Kov 31 15:00 , Marijampolė
Tiesiogiai 5 turas / Kov 31 18:25 , Kaunas
Tiesiogiai 6 turas / Bal 06 15:00 , Telšiai
Tiesiogiai 6 turas / Bal 06 17:00 , Marijampolė
Tiesiogiai 6 turas / Bal 07 13:00 , Širvintos
2018-03-18 | 18 turas | „Sportima“ | Teisėjas: Darius Petraška | Žiūrovai: 220

Olego Vasilenkos treniruojama „Trakų“ komanda antrą kartą iš eilės susitiko su čempionato debiutante „Palanga“. Šį sykį „riteriai“ pasirodė sėkmingiau, nukeltose 18-ojo A lygos turo rungtynėse namuose 3:1 (2:1) nugalėdami palangiškius.

Praėjusiame ture nesusikoncentravę „Trakai“ buvo užklupti „Palangos“, kai ši greitu įvarčiu išsiveržė į priekį. Panašu, kad O. Vasilenkos kariauna atliko tinkamas išvadas, kadangi per pirmas šešias minutes spėjo pasižymėti net du kartus.

2-ąją minutę pirmą įvartį pelnė 18-metis Justinas Marazas, sulaukęs Roko Gedmino perdavimo iš kairiojo krašto, atitrūkęs nuo varžovo baudos aikštelėje ir tiksliai smūgiavęs į artimąjį kampą. Dar po keturių minučių Ettiene'o galva muštą kamuolį atmušė „Palangos“ vartininkas Antonas Cvetkovas, o šalia buvęs Modestas Vorobjovas jį pasiuntė į tuščius vartus.

Vis dėlto svečiams pavyko greitai sušvelninti rezultatą. 13-ąją minutę grubiai šalia savo baudos aikštelės suklydo „Trakų“ vidurio gynėjas Jevgenijus Osipovas, tad jo grubia klaida netruko pasinaudoti Simonas Urbys, taikliai pažeme smūgiavęs į artimąjį vartų kampą.

Pirmo kėlinio įvarčių škvalas nurimo, bet abiejų komandų vartininkai turėjo darbo, dažniausiai gaudydami iš toli varžovų smūgiuojamus kamuolius. Puikią progą prieš pat pertrauką turėjo Ettiene'as, tačiau legionieriaus smūgis iš kelių metrų skriejo virš vartų.

Antrame kėlinyje „Trakai“ užtikrintai kontroliavo situaciją, savo ruožtu, „Palanga“ atsakė keliomis aštriomis kontratakomis. Vienos iš jų metu po keitimo aikštėje pasirodęs Ransfordas Osei'us smūgiavo galva ir privertė Timofejų Šeremetą gelbėti komandą.

Šeimininkai antrame kėlinyje turėjo daug galimybių pasižymėti, tačiau realizavo tik vieną progą standartinės padėties metu. Po pakelto kampinio kamuolys dėkingai atšoko Justinui Januševskiui, kuris 64-ąją minutę iš arti jį galva nukreipė į vartus.

„Trakų“ sąskaitoje – aštuoni taškai po penkerių rungtynių, tačiau T. Šeremetai dar nė sykio nepavyko išlaikyti savo ginamų vartų „sausų“.

Justinas Marazas
(Rokas Gedminas)
2'
Modestas Vorobjovas
6'
7'
Sigitas Urbys
(Tomas Dombrauskis)
13'
Simonas Urbys
Pirmojo kėlinio pabaiga
46'
Brice Goupy
(Lukman Haruna)
56'
Ransford Osei
(Yven Moyo)
Justinas Januševskij
(Valentin Jeriomenko)
64'
Ernestas Stočkūnas
(Rokas Gedminas)
74'
Klaidas Janonis
(Justinas Marazas)
84'
Andrius Kazakevičius
(Etienne Mukanya)
87'
Rungtynių pabaiga